Zdravniška zbornica Slovenije poziva medije, da skrbijo za objavo pravih in resničnih informacij!

Javno pismo varuhinji pravic gledalcev in poslušalcev


V torek, 19. 10. 2021, je Zdravniška zbornica Slovenije v javnem pismu varuhinji pravic gledalcev in poslušalcev opozorila na intervju na TV Slovenija, v katerem je gost (sociolog, raziskovalec, predavatelj in publicist) izražal stališča o varnosti in učinkovitosti cepljenja, ki ga je primerjal z genskim inženiringom.


Varuhinja pravic gledalcev in poslušalcev Radiotelevizije Slovenija je v primerljivem primeru spomladi že ocenila, da ravnanje enega od uredništev ni bilo premišljeno v primeru, ko je komentiranje zdravstvenega vidika epidemije covida-19 omogočilo gostji, ki ni zdravnica, ki nima medicinskega znanja, ki na področju ohranjanja zdravja ne deluje na podlagi znanstvenih spoznanj in strokovno preverjenih metod. Prav tako je opozorila, da intervju ni primeren žanr za podajanje polemičnih in skeptičnih stališč o javnem zdravju. Ne glede na tedanje stališče varuhinje pa je tokratni intervju potekal na način, pred katerim je svarila varuhinja.

Kljub trudu, ki je bil v času epidemije vložen v strokovne razlage o nevarnostih virusa SARS-CoV-2, o možnostih zdravljenja in preventivi, še posebej o pomenu cepljenja, se v delu javnosti tako vrstijo izrazi nezaupanja in vedno pogosteje tudi napadi na zdravnike in ostale člane zdravstvenega tima. V Zdravniški zbornici Slovenije smo prepričani, da si lahko družba pomaga s povezovanjem in zagotavljanjem pravih in resničnih informacij, ne pa zmede, ki jo ustvarjajo strokovnjaki, ki to niso. Zato je zbornica pozvala medije, da skrbijo za objavo pravih in resničnih informacij – v tem trenutku posebej o pomenu cepljenja za omejevanje epidemije.


Celotno javno pismo je dostopno tukaj:

https://www.rtvslo.si/varuh/mnenja-in-priporocila/porocilo-v-zadevi-radijski-intervju-umik-objave/522243


konec pisma


NAŠ ODGOVOR NA POZIV ZDRAVNIŠKE ZBORNICE SLOVENIJE!


DELITE, NAJ VSI VIDIJO !!!


Povezave:

https://www.flemingmethod.com

https://www.flemingmethod.com/international-criminal-court


Shranite si PDF: Izjava odvetnikov za javnost Združenega kraljestva:


Fleming PDF
.pdf
Download PDF • 38KB

785 views0 comments