ZAKAJ JE UKRAJINA POMEMBNA IN AMERIŠKI BIOLOŠKI LABORATORIJI V UKRAJINIZAKAJ JE UKRAJINA POMEMBNA?


Je druga največja država v Evropi po površini in ima več kot 40 milijonov prebivalcev
- več kot Poljska.

Kam se Ukrajina uvršča:
1. v Evropi po dokazanih nadomestljivih zalogah uranovih rud;
2. mesto v Evropi in 10. mesto na svetu po zalogah titanove rude;
2. mesto na svetu po raziskanih zalogah manganovih rud
(2,3 milijarde ton ali 12 % svetovnih zalog);
2. največje zaloge železove rude na svetu (30 milijard ton);
2. mesto v Evropi po zalogah živega srebra;
3. mesto v Evropi (13. mesto na svetu) po zalogah plina iz skrilavca
(22 bilijonov kubičnih metrov)
4. mesto na svetu po skupni vrednosti naravnih virov;
7. mesto na svetu po zalogah premoga (33,9 milijarde ton)

Ukrajina je pomembna kmetijska država:
1. v Evropi po površini obdelovalnih površin;
3. mesto na svetu po površini črnice (25 % svetovne prostornine);
1. mesto na svetu po izvozu sončnice in sončničnega olja;
2. mesto na svetu po pridelavi ječmena in 4. mesto po izvozu ječmena;
3. največji proizvajalec in 4. največji izvoznik koruze na svetu;
4. največji proizvajalec krompirja na svetu;
5. največji proizvajalec rži na svetu;
5. mesto na svetu po pridelavi čebel (75.000 ton);
8. mesto na svetu po izvozu pšenice;
9. mesto na svetu po proizvodnji piščančjih jajc;
16. mesto na svetu po izvozu sira.
Ukrajina lahko zadovolji potrebe po hrani za 600 milijonov ljudi.

Ukrajina je pomembna industrijska država:
1. v Evropi po proizvodnji amoniaka;
2. evropski in 4. največji plinovodni sistem na svetu;
3. največja v Evropi in 8. največja na svetu po instalirani moči jedrskih elektrarn;
3. mesto v Evropi in 11. na svetu po dolžini železniškega omrežja (21.700 km);
3. mesto na svetu (za ZDA in Francijo) po proizvodnji lokatorjev in opreme za lociranje;
3. največji izvoznik železa na svetu
4. največji izvoznik turbin za jedrske elektrarne na svetu;
4. največji svetovni proizvajalec raketnih izstrelitev;
4. mesto na svetu po izvozu gline
4. mesto na svetu po izvozu titana
8. mesto na svetu po izvozu rud in koncentratov;
9. mesto na svetu po izvozu izdelkov obrambne industrije;
10. največji proizvajalec jekla na svetu (32,4 milijona ton).
Ukrajina je pomembna. Zato je njena neodvisnost pomembna za preostali svet.AMERIŠKI BIOLOŠKI LABORATORIJI V UKRAJINI

Dilyana Gaytandzhieva - 24 Januar, 2022


Medtem ko ZDA nameravajo povečati svojo vojaško prisotnost v Vzhodni Evropi, da bi "zaščitile svoje zaveznike pred Rusijo", interni dokumenti razkrivajo, kaj ameriška "zaščita" pomeni v praksi.

Pentagon je izvajal biološke poskuse s potencialno smrtnim izidom na 4400 vojakih v Ukrajini in 1000 vojakih v Gruziji. Glede na dokumente, ki so pricurljali v javnost, bi bilo treba o vseh smrtih prostovoljcev poročati v 24 urah (v Ukrajini) in 48 urah (v Gruziji).

Obe državi veljata za najbolj zveste partnerice ZDA v regiji, saj se na njihovem ozemlju izvajajo številni programi Pentagona. Eden od njih je 2,5 milijarde dolarjev vreden program biološkega sodelovanja agencije Defense Threat Reduction Agency (DTRA), ki vključuje raziskave bioloških agentov, smrtonosnih virusov in bakterij, odpornih na antibiotike, na lokalnem prebivalstvu.

Projekt GG-21: "Vse smrti prostovoljcev bodo nemudoma sporočene"

Pentagon je začel 5-letni projekt z možnim podaljšanjem do 3 let z kodnim imenom GG-21: "Okužbe, ki jih prenašajo členonožci in zoonoza med vojaškim osebjem v Gruziji". V skladu z opisom projekta bodo vzorce krvi odvzeli od 1000 vojaških nabornikov v času njihovega fizičnega pregleda v gruzijski vojaški bolnišnici v Goriju.

Vzorci bodo testirani na protitelesa proti štirinajstim patogenom:

Bacillus anthracis
Brucella
virus CCHF
Coxiella burnetii
Francisella tularensis
Hantavirus
Vrsta Rickettsia
virus TBE
Vrsta Bartonella
Vrste borelije
Vrsta Ehlrichia
Vrsta Leptospira
Salmonella typhi
WNV

Količina odvzema krvi bo 10 ml. Vzorci bodo za nedoločen čas shranjeni v NCDC (Lugar Center) ali USAMRU-G, večino pa bodo morda poslani na sedež WRAIR v ZDA za prihodnje raziskovalne študije. Walter Reed Army Institute of Research (WRAIR) je največja biomedicinska raziskovalna ustanova, ki jo upravlja Ministrstvo za obrambo ZDA. Rezultati preiskav krvi udeležencem študije ne bodo posredovani.

Takšen postopek ne more povzročiti smrti. Vendar pa bodo v skladu s poročilom o projektu "o vseh smrtnih primerih prostovoljcev nemudoma poročali (običajno v 48 urah po obveščanju PI)" gruzijski vojaški bolnišnici in WRAIR.


Vzorci krvi vojakov bodo shranjeni in nadalje testirani v centru Lugar, ustanovi, ki jo financira Pentagon v vrednosti 180 milijonov dolarjev v gruzijskem glavnem mestu Tbilisiju.

Center Lugar je v zadnjih letih postal razvpit po kontroverznih dejavnostih, laboratorijskih incidentih in škandalih v zvezi s programom hepatitisa C ameriškega farmacevtskega velikana Gilead v Gruziji, ki je povzročil najmanj 248 smrti bolnikov. Vzrok smrti je v večini primerov naveden kot neznan, kažejo interni dokumenti.

Gruzijski projekt GG-21 je financiral DTRA, izvajali pa so ga ameriški vojaški znanstveniki iz posebne enote ameriške vojske s kodnim imenom USAMRU-G, ki delujejo v centru Lugar. V Gruziji so dobili diplomatsko imuniteto za raziskovanje bakterij, virusov in toksinov, ne da bi bili diplomati. Ta enota je podrejena Inštitutu za raziskave vojske Walter Reed Army (WRAIR).

Lugar Center je biolaboratorij v gruzijskem glavnem mestu Tbilisiju, ki ga financira Pentagon v vrednosti 180 milijonov dolarjev.


Diplomatski avto z registrsko tablico veleposlaništva ZDA v Tbilisiju na parkirišču Lugar centra. Ameriški znanstveniki, ki delajo v laboratoriju Pentagona v Gruziji, vozijo diplomatska vozila, saj so jim podelili diplomatsko imuniteto. Fotografije: Dilyana Gaytandzhieva


Dokumenti, pridobljeni iz ameriškega zveznega registra pogodb, kažejo, da USAMRU-G širi svoje dejavnosti na druge zaveznice ZDA v regiji in "vzpostavlja ekspedicijske zmogljivosti" v Gruziji, Ukrajini, Bolgariji, Romuniji, na Poljskem, v Latviji in na vseh prihodnjih lokacijah. Naslednji projekt USAMRU-G, ki vključuje biološke teste na vojakih, naj bi se začel marca letos v bolgarski vojaški bolnišnici v Sofiji.

Projekt UP-8: O vseh smrti udeležencev študije je treba poročati v 24 urah

Agencija za zmanjševanje obrambne grožnje (DTRA) je financirala podoben projekt, ki vključuje vojake v Ukrajini s kodnim imenom UP-8: Širjenje virusa krimsko-kongovske hemoragične mrzlice (CCHF) in hantavirusov v Ukrajini in morebitna potreba po diferencialni diagnozi pri bolnikih s sumom na leptospirozo. Projekt se je začel leta 2017 in je bil nekajkrat podaljšan do leta 2020, kažejo interni dokumenti.

Po opisu projekta bodo odvzeli vzorce krvi 4400 zdravih vojakov v Lvovu, Harkovu, Odesi in Kijevu. 4000 teh vzorcev bo testiranih na protitelesa proti hantavirusom, 400 pa na prisotnost protiteles proti virusu krimsko-kongoške hemoragične mrzlice (CCHF). Rezultati preiskav krvi udeležencem študije ne bodo posredovani.

Ni informacij o tem, kateri drugi postopki bodo izvedeni, razen tega, da je treba "o resnih incidentih, vključno s smrtnimi žrtvami, poročati v 24 urah. Na vse smrti preiskovancev, za katere obstaja sum ali znano, da so povezani z raziskovalnimi postopki, je treba opozoriti odbore za bioetiko v ZDA in Ukrajini.


Vzorce krvi 4000 ukrajinskih vojakov bodo testirali na hantaviruse. Še 400 vzorcev krvi bo testiranih na CCHF v okviru ukrajinskega projekta UP-8, ki ga sponzorira DTRA.Projekt UP-8: »Resne incidente, vključno s smrtnimi žrtvami, je treba prijaviti v 24 urah. Na vse smrti preiskovancev, za katere obstaja sum ali je potrjeno, da so povezani z raziskovalnimi postopki, je treba opozoriti odbore za bioetiko v ZDA in Ukrajini. Vir: ukr-leaks.org


DTRA je glede na informacije, pridobljene iz ameriškega zveznega registra pogodb, od 30. julija 2020 namenila 80 milijonov dolarjev za biološke raziskave v Ukrajini. Program vodi ameriško podjetje Black &Veatch Special Projects Corp.


Drug izvajalec DTRA, ki deluje v Ukrajini, je CH2M Hill. Ameriško podjetje je prejelo pogodbo v vrednosti 22,8 milijona dolarjev (2020–2023) za rekonstrukcijo in opremo dveh biolaboratorijev: Državnega znanstveno raziskovalnega inštituta za laboratorijsko diagnostiko in veterinarsko-sanitarno izvedenstvo (Kijev ILD) in Državne službe Ukrajine za varnost hrane in Regionalni diagnostični laboratorij za varstvo potrošnikov (Odesa RDL).p.


Ameriško osebje ni odškodninsko odgovorno za smrt in poškodbe lokalnega prebivalstva

Dejavnosti DTRA v Gruziji in Ukrajini spadajo pod zaščito posebnih dvostranskih sporazumov. V skladu s temi sporazumi bosta Gruzija in Ukrajina neškodljivi, ne bosta sprožili sodnih postopkov in odškodovali Združene države Amerike in njihovega osebja, izvajalce in osebja izvajalcev za povzročeno škodo na lastnini ali smrt ali poškodbe katere koli osebe v Gruziji in Ukrajini, ki nastanejo zaradi dejavnosti po tej pogodbi. Če znanstveniki, ki jih sponzorira DTRA, povzročijo smrti ali poškodbe lokalnega prebivalstva, za to ne bodo odgovarjali.

Poleg tega je v skladu s sporazumom med ZDA in Ukrajino za terjatve tretjih oseb za smrti in poškodbe v Ukrajini, ki izhajajo iz dejanj ali opustitev katerega koli zaposlenih v Združenih državah, povezanih z delom po tem sporazumu, odgovorna Ukrajina.

Vir: Dilyana

https://dilyana.bg/documents-expose-us-biological-experiments-on-allied-soldiers-in-ukraine-and-georgia/
1,710 views0 comments