Slovenija nazaj v RDEČO! Obalno-kraška regija naj bi se zaprla v soboto! Sledi lockdown do poletja?

Vlada je zaradi poslabšanih epidemioloških razmer v obalno-kraški regiji zaostrila ukrepe za preprečevanje širjenja koronavirusa. Od sobote bodo tam ponovno zaprte nekatere trgovine in storitve, kot to velja v t. i. rdeči fazi. Podrobnosti bodo predstavniki vlade predstavili na četrtkovi novinarski konferenci.


Zaradi poslabšanih epidemioloških razmer v obalno-kraški statistični regiji pa se bodo izjeme zožale na način, kot je določeno za rdečo fazo sproščanja ukrepov.


Na včerajšnji seji je vlada izdala tudi odlok o omejitvah in načinu izvajanja ponujanja in prodajanja blaga in storitev neposredno potrošnikom na področju voznikov in vozil. Vlada z odlokom ohranja enake izjeme kot so določene sedaj, so pa dodali,

da osebam in potrošnikom ni treba opraviti testiranja, če z dokazilom dokažejo, da je od prejema drugega odmerka cepiva proizvajalca Biontech/Pfizer preteklo najmanj sedem dni ali proizvajalca Moderna najmanj 14 dni, oziroma od prejema prvega odmerka cepiva proizvajalca AstraZeneca najmanj 21 dni.

Prav tako se obveznost testiranja izvajalcev in potrošnikov podaljšuje iz 72 ur na sedem dni.Vir: RegionalObala

https://www.regionalobala.si/novica/vlada-zaostruje-ukrepe-v-obalno-kraski-regiji-s-soboto-se-zapirajo-nekatere-trgovine

75 views0 comments