Singapore Airlines je izdal Covid-19 potni list, kot digitalno zdravstveno izkaznico

Singapore Airlines je postal prvi večji letalski prevoznik, ki je uvedel digitalno potrdilo, ki se uporablja za potrditev potnikovih testov Covid-19 in statusa cepljenja, kar je družba opisala kot "novo normalnost" za potovanje.
V sredo so sporočili, da so kot prvi na svetu začeli preizkušati"postopek preverjanja zdravja", ki ga je razvil glavni letalski lobi, Mednarodno združenje zračnega prometa (IATA). Aplikacija, imenovana Travel Pass, se uporablja na letih Singapur Airlines iz Džakarte ali Kuala Lumpurja v Singapur. Družba je dejala, da bi lahko program razširila na druga mesta, če bodo preizkusi uspešni. V prihodnjih mesecih pa nameravajo certifikat vključiti tudi v svojo mobilno aplikacijo SingaporeAir.


Obvezno cepljenje proti Covid-u za potovanje bi "ubilo" sektor, trdi vodja večjega turističnega lobija.

Potniki, ki potujejo po izbranih poteh, bodo morali opraviti teste za Covid-19 v za to namenjenih klinikah v Džakarti in Kuala Lumpurju, kjer jim bodo lahko izdali digitalno ali papirnato zdravstveno spričevalo s kodo QR, so v sporočilu za javnost pojasnili v letalski družbi. Dokumente bo preverjalo osebje za prijavo na letališče in singapurski organ za priseljevanje.


Vir: RTnews

https://www.rt.com/news/510601-singapore-covid-passport-launch-vaccine-certificate/povezava na spletno stran IATA

https://www.iata.org/en/programs/passenger/travel-pass/1 view0 comments