Popotnikom v Združeno kraljestvo grozi 10 let zapora zaradi laganja o potovalni zgodovini !!!

Travellers to the UK Face 10 Years in Prison for Lying About Corona Travel History

Potnikom, ki prispejo v Združeno kraljestvo, grozi do deset let zapora, če bi ugotovili, da so lagali o potovalni zgodovini in globe do 10.000 funtov, če kršijo karantenska pravila, je v torek napovedal britanski zdravstveni minister.

Ljudje, ki lažejo, da so obiskali vladni tako imenovani "rdeči seznam" držav z vročimi točkami za koronavirus, se bodo soočili z do desetimi leti zapora, s čimer bodo to kaznivo dejanje izenačili z namenskim posedovanjem strelnega orožja, grožnjami za umor in zastrupitvijo.


Za tiste, za katere je bilo ugotovljeno, da so poskušali kršiti obvezno hotelsko karanteno, bodo naložene globe do 10.000 funtov, za tiste, ki ne opravijo obveznega testa za koronavirus v 72 urah po odhodu ali pa drugi dan v karanteni, grozi kazen v višini 1000 funtov .

Za tiste, ki osmi dan v državi ne opravijo drugega testa za koronavirus, bo izrečena kazen v višini 2.000 funtov.

Minister za zdravje Matt Hancock je pred parlamentom dejal, da: "Vsakdo, ki se zlaže na obrazcu za iskanje potnikov in poskuša prikriti, da je bil v desetih dneh pred prihodom v državi z našega rdečega seznama, bo prejel zaporno kazen do 10 let. "

G. Hancock je dejal, da se "ne opravičuje" zaradi drakonskih ukrepov in zatrdil, da je "kritično", da Združeno kraljestvo blokira vstop več različic koronavirusa v državo.


"Ljudje, ki odkrito ignorirajo ta pravila, nas vse ogrožajo," je dejal in dodal: "Potniški prevozniki bodo po zakonu dolžni zagotoviti, da se bodo potniki pred potovanjem prijavili za te nove dogovore in bodo kaznovani, če tega ne bodo izpolnili, mi pa bomo uvedli stroge globe za ljudi, ki tega ne bodo upoštevali. "


Travellers arriving in the United Kingdom face up to ten years in prison if they were found to have lied about travel history and fines of up to £10,000 if they breach quarantine rules, Britain’s health secretary announced on Tuesday.

People who lie about having travelled to the government’s so-called ‘red list’ of coronavirus hot spot countries will face up to ten years behind bars, putting the offence on par with possession of a firearm with intent, making threats to kill, and poisoning.

Those found to have attempted to breach the mandatory hotel quarantine scheme will be subject to fines of up to £10,000 and anyone who fails to take a mandatory coronavirus test within 72 hours of their departure or upon their second day in quarantine faces a £1,000 penalty.

A £2,000 fine will be issued for those who do not take a second coronavirus test on their eighth day in the country.

Speaking before the House of Commons, Health Secretary Matt Hancock said: “Anyone who lies on a passenger locator form and tries to conceal that they’ve been in a country on our red list in the 10 days before arrival here will face a prison sentence of up to 10 years.”

Mr Hancock said that he makes “no apologies” about draconian measures, claiming that it is “mission-critical” that the UK blocks more coronavirus variants from entering the country.


“People who flout these rules are putting us all at risk,” he said, adding: “Passenger carriers will have a duty in law to make sure that passengers have signed up for these new arrangements before they travel, and will be fined if they don’t, and we will be putting in place tough fines for people who don’t comply.”

25 views0 comments