Nizozemska prepovedala letalski prevoz iz Velike Britanije do 2021 zaradi nove vrste Covida-19!

Nizozemska vlada je uvedla prepoved komercialnih letov iz Združenega kraljestva na Nizozemsko, potem ko je poročala o prvem primeru novega, seva Covid-19, ki se širi hitreje. Prepoved bo veljala vsaj do januarja.


Omejitve potovanj bodo veljale za vse potniške lete iz Združenega kraljestva, ki vozijo na Nizozemsko, od nedelje zjutraj po lokalnem času od 6.00 zjutraj, je vlada navedla v izjavi, objavljeni nekaj ur pred začetkom veljavnosti prepovedi.


Obsežno prepoved letalskega prevoza za celotno božično obdobje so opisali kot "previdnostni ukrep", ki je potreben za "omejevanje" potencialne nadaljnje izpostavljenosti prebivalstva novi vrsti virusa, ki je bil prvič odkrit v Veliki Britaniji in kateri je domnevno zelo nalezljiv.


Glede na razmere v Združenem kraljestvu je vlada dejala, da bo primer "nadalje raziskala", da bi ugotovila, "kako je prišlo do okužbe" na nizozemskih tleh, in ali je več primerov, ki jih sprožila mutirana vrsta.


Amsterdam sicer zaenkrat začasno izključuje le potniške lete, vendar pa ni izključil, da bo prepoved razširjena tudi na druga prevozna sredstva.


Kabinet pozorno spremlja razvoj v zvezi z virusom Covid-19 v tujini in preiskuje možnosti za dodatne ukrepe za druga prevozna sredstva


Nizozemska vlada je tudi namignila, da bi lahko na ravni Evropske unije uvedli več omejitev za potnike v Združenem kraljestvu, da bi zaustavili širjenje bolezni, in izjavila, da bo "preučila možnosti nadaljnjega omejevanja uvoza virusa iz Združenega kraljestva" z drugimi člani bloka "v prihodnjih dneh."

Ta poteza se je zgodila kmalu po tem, ko je Johnson dejansko odpovedal božič tistim, ki živijo v Londonu, na jugovzhodu in v mestu Peterborough, s čimer je ta območja postavil pod t.i. omejitve 4. stopnje. Tistim, ki jih je načrt prizadel, je bilo prepovedano "druženje z nikomer zunaj lastnega gospodinjstva na božič", pri čemer je Johnson dejal, da je za pravilo o prepovedi kriv zelo strašljiv novi sev virusa. Trenutno ni dokazov, da je bolj smrtonosen ali bolj odporen proti cepivom kot prejšnja različica virusa.


Ukrepi, namenjeni odvračanju potovanja, so doslej imeli nasprotni učinek. Posnetki so pokazali, da so londonske železniške postaje preplavljene s potniki, ki upajo, da bodo prišli do zadnjih storitev in pobegnili z območja, kjer so razglasili stopnjo 4, preden je prišel sobotni polnočni rok.


Vir: RTNews


https://www.rt.com/news/510228-dutch-travel-ban-coronavirus/

9 views0 comments