EKSTREMNO NEVARNO !!! KAM NAS JE PORINIL JANEZ, DA NAM ZDAJ GROZI RUSIJA???
Spletni portal BALKANKA.NET je včeraj objavil:


RUSIJA OSTRO ZAGROZILA SLOVENIJI IN HRVAŠKI: "Vaši načrti so nerazumljivi, veste, proti komu se borite?!"


Rusija je Sloveniji in Hrvaški odkrito zagrozila, da ne bosta načrtovali pomoči Ukrajini, ker bosta nosili posledice svojih dejanj.

Načrti Slovenije in Hrvaške za oskrbo Ukrajine s smrtonosnim orožjem so pustolovščina, je dejal ruski uradnik Yuri Philipson.

»Načrti, ki sta jih napovedali tako Slovenija kot Hrvaška za dobavo smrtonosnega orožja kijevskemu režimu, so nerazumljivi. "Pobudniki te avanture se morajo zavedati, proti komu bo to orožje uporabljeno," je dejal direktor četrtega evropskega oddelka Ministrstva za zunanje zadeve Rusije.

"Kar se tiče nezakonitih dejavnosti tujcev na ozemlju Ukrajine, plačancev, dobave orožja, se naše stališče ni spremenilo. Takšno delovanje dodatno ovira normalizacijo, pretresa regijo, vodi v degradacijo na področju varnosti. Te ocene predstavljamo vsem partnerjem,« je dodal Philipson.

Nekatere evropske države si proaktivno prizadevajo pridobiti naklonjenost Nata in ZDA v njihovem "ostrem zavračanju" dogodkov v Ukrajini, je poudaril.

Direktor resorja je izjavil, da je rusko stran "nekoliko zmedla" reakcija slovenskih funkcionarjev glede stopnje rusofobije.

»Enostransko se kršijo medresorski dogovori. Državljani Slovenije zavračajo ruske državne nagrade, proti našim predstavništvim v Ljubljani se izvajajo sovražna dejanja. In to se dogaja v ozadju lani ustanovljenega dneva rusko-slovenskega prijateljstva – na pobudo slovenske strani,« je pojasnil Philipson.


Vir: spletni portal BALKANKA.net

https://balkanka.net/2022/03/16/rusija-ostro-zapretila-sloveniji-i-hrvatskoj-neshvatljivi-su-vam-planovi-da-li-znate-protiv-koga-se-borite/1,128 views0 comments