Avstrija bo izplačala 1 milijardo pomoči za podjetja, prizadeta zaradi novega lockdown-a.

Po navedbah finančnega ministra Gernota Bluemela naj bi Avstrija izplačala dodatnih 1 milijardo EUR za podporo podjetjem, ki jih je prizadela nova blokada.


Evropska država bo na praznični dan vstopila v tretjo zaporo, da bi omejila širjenje koronavirusa, vendar ga bo že prej odpravila za ljudi, ki se testirajo, je v petek sporočila vlada.


Novi lockdown pride 11 dni po koncu drugega lockdown-a.
Bluemel je dejal, da so podjetja novembra in decembra vložila več kot 120.000 zahtev v vrednosti 2,2 milijarde EUR, kot nadomestilo za prihodek, izgubljen zaradi zapiranja, od tega je bilo približno 1,8 milijarde EUR že izplačanih.


Shema se bo podaljšala do konca leta s stroški neposredne pomoči do 300 milijonov EUR.


Vlada pripravlja tudi paket za posredno prizadeta podjetja, medtem ko so ločene programe za subvencioniranje fiksnih stroškov in pomoči za pokrivanje izgub podaljšali do konca pandemije.


Avstrija pa bo kljub zapori pustila, da smučišča odprejo svoje žičnice, čeprav bodo imele dežele pri tem svoje besede. Maske za obraz je treba nositi v notranjsti gondol ali drugih vzpenjačnih naprav.


V prazničnem času bo uvedena karantenska zahteva za skoraj vso Evropo, katere cilj je vsaj delno odvrniti obisk smučarjev iz sosednjih držav.


Vojska je napotila več vojakov, da bi pomagala policiji pri izvajanju nadzora na mejah z Nemčijo, Češko, Slovaško, Madžarsko, Slovenijo in Italijo po novem režimu zaklepanja, so sporočili v soboto.vir: INDEPENTEND


https://www.independent.co.uk/news/health/coronavirus-uk-news-live-update-cases-tier-b1776479.html#post-396658

1 view0 comments